15 обкладинок до "1984" Джорджа Орвелла
19.05.2018

 

 "1984" - один з найголовніших і вже точно найважливіший роман минулого століття. Важко пригадати якийсь інший літературний твір, який би без зайвої манірності, настільки ж чітко, правдиво і жорстоко поставив перед загалом таку ж  важливу проблематику: що таке влада? яка її природа? Куди прямує сучасне суспільство? Що таке справжня серть, і яка смерть є справжньою - фізична смерть індивіда, а чи смерть його внутрішнього єства?

  Книга , яка входить чи не у всі можливі рейтинги, яку повинна прочитати кожна освічена людина. Цей роман навіть потрапив під заборону найдемократичнішої країни світу  США, у СРСР його не друкували до 1989 року.

   Здається, наш світ не дуже і схожий на те, що описує Дж. Орвелл, але, якщо пильніше прислухатися до радіоприймачів, придивитися до телекранів, які весь час показують, що все іде за планом, усе відбувається саме так, як треба, - головне, щоб було весело і ні про що не замислюватися, то справді починаєш розуміти, що "Війна- це мир", "Свобода- це рабство", а "Неуцтво - це сила".

 

5 книг, що змусять вас подивитися на світ інакше

 

Також радимо прочитати 

3 книги, які змушують інакше подивитися на походження людства

 

Приєднуйтесь :)

Інстаграм Фейсбук  / Телеграм  Твіттер 

YouTube

 


Каталог