Філософське інтерв'ю з письменницею Оксаною Димушкою
30.07.2022

Фото: Оксана Димушка

– Добридень, Оксано! Перше питання, котре хотілося б поставити стосовно Вашої книги «Афоризми. Закон природи»: яким/якою Ви уявляєте собі читача/читачку свого творіння?

– Вітаю! Будь-який читач – людина, котра вміє відчувати життя навколо. Щодо мого творіння, то мій читач не тільки відчуває життя навколо, але й живе почуттями, що наповнюють правдою.

Фото: Оксана Димушка

 – Як виникла ідея написати книгу? Можливо, були певні життєві обставини, котрі змусили заглибитися в «закони природи»?

– Це видання про вибір життєвого шляху людини, воно допомагає усвідомити місце у Всесвіті. Задум створити «Афоризми. Закон природи» не виник спонтанно. Замислюючись про сенс буття, я збагнула, що саме через книгу зможу показати інші світи, які є моєю домівкою, але котрі не бачить людство, адже існує у своєму звичному колі, не дивиться ширше на звичайні речі.

Фото: Оксана Димушка

– Окресліть, будь ласка, головне завдання книги.

– Моя книга створена словом Бога! Вона має лише один напрямок і мету – щастя!

Фото: Оксана Димушка

– Кому особливо варто прочитати «Афоризми. Закон природи»?

– Будь-яка людина на землі хоче справжнього щастя, але не може зрозуміти, яке воно, дивлячись на свою долю. Закони природи – світ розуміння абсолютної любові, котра є тільки світом Бога. Ця книга потрібна кожному. Виокремити конкретну аудиторію неможливо, адже світ без любові не може існувати. А ми всі маленькі частинки великого Всесвіту й маємо жити за його законами.

Фото: Оксана Димушка

– Життя зміниться, на Вашу думку, якщо почати жити за «законами природи»?

– Коли людина розуміє, куди їй іти – це шлях! А шлях – істина, яка дає життя. А життя дає все, про що можна мріяти! Тому, безумовно, зміниться й у кращу сторону.

Фото: Оксана Димушка

– Чи може філософія людського буття бути зрозумілою кожному?

– Буття – і є все, це не просто філософія. Вона потрібна кожному, хто любить чистоту й вірність. І є зрозумілою для тих, хто цінує власне життя. Головне – прагнути зрозуміти її.

– Ви вважаєте, що довіра до Бога є основоположною істиною людського існування?

– Богу не довіряють, з Ним живуть. Так само, як людина не може жити без серця.

– Наприкінці книги зазначено, що «Усвідомлення – це світ Божий, і якщо ви розумієте цю силу, то ви прийшли до свого дому». Наскільки тернистим є шлях до власної духовної оселі? Як його спростити?

– Світ Божий і є світом Душі. Бог є Дух, котрий наставляє людину, як очистити тіло від нажитого в пітьмі шляху, в якому не було свідомості.

Тернистий шлях – світ, де людина народилася й що нею керувало, коли вона робила свої кроки. У кожного різна кількість гріхів, які й називаються тернистими.

Спростити власний шлях неможливо, адже світ людей має свої залежності, котрі й руйнують безпосередньо особистість. А шлях із Богом – це жити без бід, без горя, без хвороб, без страхів і всього того, що приносить смуток.

Фото: Оксана Димушка

 

– Який з афоризмів є найближчим саме для Вас? Назвіть один або декілька улюблених.

– Молитва й закон, в якому є все: «ПРИЙМІТЬ БОГА, ЯК УСЕ ЖИВЕ, ТЕ, ЩО НА НЕБІ, ТАК І НА ЗЕМЛІ, БО ДУХ БОГА НЕМАЄ МЕЖ!»

Фото: Оксана Димушка

 

– І наостанок нашої філософської бесіди не менш філософське питання: в чому полягає сенс життя?

– Сенс життя – бути тут і зараз, як момент вічного щастя, як життя в Раю! І саме ця книга приведе до Едему кожного, хто пізнає справжнього Бога! А пізнати Бога – це пробудити Душу, яка і є Раєм, адже Душа також є світом любові. Головне – наповнити її світлом.

 


Каталог