Нова книга "Спрінгфілд" розповість все, що ви коли-небудь хотіли дізнатися про «Сімпсонів»
28.06.2018

 

      "Сімпсони" - найдовший мультсеріал в історії американського телебачення, що триває 29 сезонів і продовжений до 30-го. Ідея створення серіалу прийшло до Метта Гронінга , коли він зайшов в офіс Джеймса Брукса, щоб запропонувати серію короткометражних анімаційних робіт про життя американської сім'ї. Він назвав персонажів на честь членів своєї сім'ї та зробив їх жовтими, щоб виділити серед інших.

      У 1989 році Майк Рейсс був запрошений разом з Елом Джином в продюсери мультсеріалу «Сімпсони». Вони стали контролювати створення на початку третього сезону (1991). Майк Рейсс був продюсером серіалу до 2010 року, а тепер, уже колишній шоураннер відкриває завісу в своїй новій книзі, під назвою "Springfield Confidential". "Спрінгфілд Конфіденційний" - книга, яка, звичайно ж, натякає на рідне місто Сімпсонів - пропонує безліч цікавих фактів та історій, які роблять мемуари Рейсса такими ж веселими, як і будь-який сезон "Сімпсонів".

      Деякі з кращих моментів ми розкриємо вам тут:

      - Якщо придивитися до правого вуха і волосся Гомера, в них можна побачити букви "M" (Matt) і "G" (Groening). Метт Гронінг вирішив зашифрувати свої ініціали прямо на головному герої. Так що якщо ваше ім'я починається на М, а прізвище - на G, можете сміливо говорити, що Гомер Сімпсон містить вашу частинку.

      - У Сімпсонах часто з'являються знаменитості, з якими обов'язково узгоджуються їх персонаж і роль в мультсеріалі. Зазвичай вони бувають раді подібним пропозиціям, але були і ті, хто відмовився від участі в сценарії. Вільям Шетнер був першою знаменитістю, який відмовився - він не став би робити пародію на себе - і Брюс Спрінгстін також залишився незгодним. Прінс і Джордж Лукас відмовилися, як тільки переглянули ролі, написані для них.

      - А Пол і Лінда Маккартні погодилися стати героями шоу тільки якщо Ліса стане вегетаріанкою і залишиться нею назавжди. Спрацювало!

      - Говорячи про президентів: Рейсс розповідає, що фраза, яка прозвучала в епізоді 2000 року, коли Ліса Сімпсон стає першою жінкою-президентом, "Президент Трамп" була задумала як абсурдна кульмінація.

      - Одного з Сімпсонів озвучує сам Метт Гронінг. Цей обраний герой - Меггі Сімпсон, і Метт вже 26 років озвучує її чпокання соскою. Але честь озвучувати перше (і чи не єдине) слово Меггі, "Тато!", Дісталася Елізабет Тейлор.

      Рейсс ділиться особистими подробицями, в тому числі і тим фактом, що він захворів на ожиріння, коли став шоураннером, - інтенсивна робота, яку він порівнює з «повзанням оголеним по битому склу в пеклі».

      Рейсс також спритно звертається до двох питань, які часто "нависають" над шоу.

      По-перше, персонаж Апу, індійського іммігранта, чиє акцентоване зображення Хенка Азарії все частіше піддається критиці. Рейсс каже, що він вважає, що шоу завжди намагалося зобразити Апу з глибиною і гідністю, але він серйозно зважує ідею про те, що, можливо, прийшов час попрощатися з персонажем.

      Ще Рейсс повертається до скарги на те, що шоу вже не таке смішне, як це було в 10-му сезоні або 7-му сезоні або будь-якому сезоні. "Сімпсони" до цих пір користуються попитом, тому що по своїй суті серіал залишається про "сім'ю і дурість", - пише він.

 

Матеріал — The Washington Post

 

Нагадаємо, нову книгу також напише Джекі Чан, а остання книга про Паддінгтона уже вийшла у Великій Британії.

 

Читайте нас на FacebookInstagramTwitter та у Telegram

Дивіться на YouTube.


Каталог