Літературні фестивалі, які чекають на вас
12.04.2019

 

      Ми зібрали підбірку книжкових подій, які варто відвідати хоча б тому, що на них буде багато книг, цікавих розмов, відомих письменників, а ще - неймовірна кількість яскравих емоцій та вражень, які надовго залишаться у вашій пам'яті. Це далеко не повний перелік цікавих заходів, але, відвідавши навіть один з них, ви точно не пожалкуєте.  

 

 

    КНИЖКОВИЙ МЕДВІН - книжковий фестиваль, що чекає на вас вже 20-22 квітняПрограма фестивалю включає заходи як для дорослих, так і дітей. Програма третього дня наразі уточнюється. На відвідувачів чекають різноманітні майстер-класи, презентації книг, музичні перформанси, презентація Літературного об’єднання «Sevama» та багато іншого. Якщо ви буде в Києві, обов'язково завітайте!

 

        МІСЦЕ ПРОВЕДЕННЯ : НСК ОЛІМПІЙСЬКИЙ, 2 ПОВЕРХ, ЛАУНЖ.

 

     

      Дитячий Форум – один із найбільших фестивалів України цілковито присвячений дітям, заснований та проводиться ГО “Форум видавців” із 2007. Простір Дитячого Форуму поділений на зони за зацікавленями. Це майданчики науки та мейкерства, крафту, літератури, зоокуточок. Щороку частина заходів включає інклюзивні події.  У цьому році тема фестивалю - "Супергерої рятують планету". Мета фестивалю: показати дітям, що читання це цікаво і що для того, щоб стати справжнім творцем у будь-якій галузі необхідно вміти включити уяву; розвиток учнів у всіх сферах науки та мистецтва; виховання соціальної відповідальності серед дітей та підлітків; залучення дітей із малозабезпечених сімей.

 

МІСЦЕ ПРОВЕДЕННЯ: ПАЛАЦ МИСТЕЦТВ, ВУЛ. КОПЕРНИКА, 17

 

 

   VinBookFest - це книжкова подія, яка збирає сучасних кращих майстрів, видавців, письменників, краєзнавців. Фестиваль є складовою частиною проекту «Читай, улюблене місто!» Ініціатор фестивалю – заклад культури Вінницька міська централізована бібліотечна система, громадська організація «Культурний Всесвіт» та Благодійний фонд «Відкрита книга». Фестиваль включає проведення майстер-класів, цікавиих презентацій, зустрічі й автограф-сесії з відомими письменниками.

 

    МІСЦЕ ПРОВЕДЕННЯ: м. Вінниця, біля пам’ятника М. Коцюбинському на проспекті М. Коцюбинського

 

 

     У межах фестивалю Книжковий Арсенал, який пройде 22-26 травня, відбудуться зустрічі з українськими та іноземними авторами, автограф-сесії, презентації, спеціальні проекти та виставки, ярмарок ілюстраторів та багато іншого.  Це одна з найбільших книжкових подій року, цього року Книжковий Арсенал переміг на International Excellence Award у номінації The Literary Festival на Лондонському книжковому ярмарку.

 

       МІСЦЕ ПРОВЕДЕННЯ: М. КИЇВ, МИСТЕЦЬКИЙ АРСЕНАЛ, ВУЛ. ЛАВРСЬКА, 10-12

 

 

     14-16 червня 2019 року у Вінниці на різних відкритих локаціях міста вже вдруге відбудеться Фестиваль Острів Європа. Цьогоріч він матиме повноцінний статус Міжнародного, орієнтуючись на широку аудиторію учасників та відвідувачів. Традиційно «о.Є» вирізнятиме увага до малих мов, «камерних» літератур і локальних текстів, а також тих письменників, чиї твори в Україні ще не виходили окремими книжками. Лейтмотивами фестивалю стануть дві важливі річниці: 100-річчя проголошення Акту Злуки УНР і ЗУНР та 30-річчя падіння Берлінської стіни. Читайте, як це було того року тут.

 

      МІСЦЕ ПРОВЕДЕННЯ: заходи фестивалю задіюватимуть найлітературніші куточки міста Вінниці (сад Коцюбинського, Майдан Незалежності, сходи на Кумбарах)

 

 

Читайте нас на FacebookInstagramTwitter, Telegram

Дивіться на YouTube.


Каталог